Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «КРИМСЬКОТАТАРСЬКИЙ НАРОД В УКРАЇНСЬКОМУ ДЕРЖАВОТВОРЕННІ КРІЗЬ ВІКИ»

Популяризація знань про минуле кримськотатарського народу є одним із важливих завдань для Української держави. Кримські татари є корінним народом Криму, а оскільки останній, згідно з Конституцією та міжнародним правом, є невід’ємною частиною України, то й країни загалом. Причому найбільшим корінним народом у державі. Теперішній етап розвитку Української державності вимагає додаткових зусиль із донесення правди про кримськотатарське минуле, адже кримськотатарський народ, який ще не до кінця подолав наслідки комуністичного геноциду ХХ ст., після нападу Росії на Україну у 2014 р. став найбільш дискримінованою етнічною спільнотою з боку російської окупаційної влади на тимчасово окупованій території Криму. З метою популяризації знань про історію і культуру кримськотатарського народу та на виконання листа МОН України, головою Центру науки коледжу к.і.н. Панченко В.С. було проведено 27 лютого 2024 р. Всеукраїнський круглий стіл «Кримсько-татарський народ в українському державотворенні крізь віки». У заході взяло участь 45 учасників із чотирьох областей України, які презентували свої напрацювання в онлайн-форматі у двох секціях – «Історія і культура кримськотатарського народу до XVIII ст.», «Історія і культура кримськотатарського народу у ХІХ-ХХ ст.». Дякуємо всім учасникам за плідну працю та цікаві змістовні дослідження.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.