Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ. РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

Цього року вперше День української писемності та мови відзначаємо в нову дату – 27 жовтня. Перенесення пов’язане з переходом Православної церкви на новоюліанський календар, згідно з яким дати неперехідних свят змістилися на 13 днів раніше. Тож день пам’яті Нестора Літописця випадає на церковне свято 27 жовтня.

У День української писемності та мови традиційно громадяни України долучаються до написання Радіодиктанту національної єдності. Це важливий захід, метою якого є поширення українського слова та розвиток мовної самосвідомості студентів, удосконалення навичок грамотного письма.

До участі долучилися представники адміністрації коледжу, викладачі та студенти 1 та 2 курсів. Атмосфера заходу була дружньою, сприяла зосередженості під час написання тексту Радіодиктанту, який вирізнявся актуальністю теми та змістовою емоційністю. Усі учасники залишилися задоволеними від творчого процесу, що об'єднав українців із різних куточків світу.

Організаторами заходу були представники циклової комісії сучасних європейських мов та літератур – Жанна ВАРЬОХА та Аделіна ГОНЧАРУК.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.