Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ІСТОРИЧНИЙ ДИСПУТ «ОЛЕВСЬКА РЕСПУБЛІКА – ІСТОРІЯ НЕЗЛАМНИХ»

Сьогодні Українська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого визначення своєї долі, долі своїх сусідів, світового порядку на планеті. В сучасних важких і болісних ситуаціях викликів та загроз і водночас великих перспектив розвитку, кардинальних змін у політиці, економіці, соціальній сфері пріоритетним завданням суспільного поступу є формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у молоді, яке повинно здійснюватися на прикладах героїчної боротьби Українського народу за творення власної держави, ідеалів свободи, соборності. Зважаючи на це, члени Циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін Махорін Г.Л. та Панченко В.С. взяли участь в історичному диспуті на тему: «Олевська республіка – історія незламних». Захід був організований із метою популяризації історичної правди про національний підпільний рух на Поліссі у роки Другої світової війни серед студентської молоді м. Житомира. Організаторами виступили спеціалісти Відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА. У якості слухачів були задіяні групи ТО12, РО9, представники яких мали змогу покращити свої знання з історії, ознайомитись із долями героїв війни та поставити свої питання доповідачам. Подію відкрили виступи із вітальним словом заступника Міністра молоді і спорту Владислава Яцука, заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця, начальника управління у справах молоді і спорту Рівненської ОДА Віталія Липського. Потім присутні заслухали доповіді на теми: «Історична пам’ять про Тараса Бульбу-Боровця та його рух» (д.і.н., проф. С. Стельникович), «Олевська республіка – етап боротьби за українську державність» (О. Серветнік), «Волинська повстанська армія та Поліська Січ» (к.і.н., доцент Махорін Г.Л.), «Пам’ятки УПА на Рівненщині як місцева практика творення історичної пам’яті» (О. Денисюк), «Образ Бульби-Боровця та Поліської Січі в сучасному медіапросторі та історіографії» (О. Павленко). Захід викликав зацікавленість та мав вагоме освітнє значення.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.