Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


Показове бінарне практичне заняття з дисциплін Трудове право та Комп’ютерні технології в юридичній діяльності

Особливе місце в удосконаленні освітнього процесу та підвищенні педагогічної майстерності викладачів посідають показові заняття. Показові заняття – одна з важливих форм організації методичної роботи, поширення інноваційного досвіду. На показовому занятті викладач демонструє колегам свій інноваційний досвід, реалізацію методичної ідеї, застосування методичного прийому чи методу навчання. 12 квітня 2023 року викладачами фахових дисциплін Поліщук Т.Р., Мовчан І.В. було проведено показове бінарне практичне заняття з дисциплін Трудове право та Комп’ютерні технології в юридичній діяльності. Тема заняття: Трудові спори. Порядок вирішення трудових спорів.Використання комп’ютерних технологій в юридичній діяльності. Викладачі вдало й вмотивовано використали інтерактивні технології навчання для реалізації поставленої мети - формування у студентів вміння надавати консультації з правових питань, вирішувати трудові спори, використовувати комп’ютерні технології в навчальній і професійній діяльності, актуалізації міжпредметних зв’язків, інтенсифікації здобутих знань на практиці. Основними методами навчання під час проведення заняття були case-технології та інформаційно-комп’ютерні технології. З метою активізації навчальної діяльності студентів викладачі також використовували такі сучасні методи роботи: усне опитування на етапі актуалізації знань; аналітична робота на етапі систематизації знань; тестування – на етапі перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу, залучаючи студентів до підведення підсумків заняття. Під час проведення заняття викладачі постійно наголошували на практичній спрямованості матеріалу. На занятті майстерно підтримувався зворотний зв’язок. Позитивне враження справили наступні аспекти організації та проведення показового заняття: педагогічна доцільність вибору методів навчання, використання прийомів, що забезпечують активізацію групи та окремої особистості, розвиток критичного мислення здобувачів, здійснення диференційованого підходу до групи; вміння володіти аудиторією, шляхи виходу із проблемних ситуацій; системність, послідовність, практична спрямованість, доступність та завершеність розгляду поставлених питань, переконливість і ефективність наведених фактів, прикладів, їх теоретичне узагальнення та висновки. Показове заняття було проведено на високому методичному рівні і відповідає основним програмним вимогам здійснення організації даного виду педагогічної діяльності.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.