Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВІРТУАЛЬНА ПОДОРОЖ РЕНЕСАНСНОЮ ЄВРОПОЮ

При вивченні мистецтва, формуванні художнього бачення світу, навиків естетичної роботи дуже важливо «занурення» в історичну епоху, рольове «прожиття» історичних та культурних подій, інформаційний, репродуктивний, асоціативний, дослідницький методи, методи реконструкції, порівняльних аналогій, моделювання, порівняльного аналізу, випереджувального заохочення. Весь цей інструментарій був вдало використаний під час віртуальної подорожі Ренесансною Європою, організованої у вигляді захопливої квест-гри для групи ВХП17 викладачем Панченко В.С. у рамках опанування дисципліни історія світової та української культури. Під час подорожі учасники подивились відеореконструкції життя у добу Відродження, що дозволило відкрити й передати глядачам широкий світ почуттів сучасників доби, «занурити» їх в неповторну атмосферу творчості, донести стан автора під час написання твору та зрозуміти, як саме він бачив утілення своїх ідей та думок. Для закріплення знань із термінології теми студенти вирішували тематичні та географічні кросворди, з метою формування творчих навиків та естетичних смаків створювали власні малюнки, ескізи; розвивали свою уяву та креативне мислення, складаючи розповіді із використанням слів і термінів ренесансної доби; удосконалювали просторове і образне мислення через складання мистецької карти Риму 16 ст. При цьому викладач будувала діалог із групою на заохоченні та стимулюванні будь-якої активності, намагаючись викликати позитивні емоції. Гарний настрій, пізнавальний інтерес, дружня співпраця та конкуренція заохотили діяльність студентів на занятті та дозволили цілісно розкрити навчальний матеріал та послідовно реалізувати заплановані цілі.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.