Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


«ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ УРОК «ЛИТВА НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ»

Національна доктрина розвитку освіти України у ХХІ столітті передбачає, що система освіти має забезпечити виховання людини демократичного світогляду і культури, яка дотримується прав і свобод особистості, з повагою ставиться до традицій народів і культур світу, національного, релігійного, мовного вибору особистості, виховання культури миру і міжособистісних відносин. Це вимагає дотримання полікультурних підходів до організації освітянської сфери. З цією метою викладач Панченко В.С. продовжує співпрацю із Освітнім центром Верховної Ради України та залучила студентів груп ТО10, РО8 і ЕФ3 до парламентського онлайн- уроку «Литва на підтримку України». На заході присутні дізналися більше про культуру і історію Литви, її взаємозв’язки із Україною, як Литва підтримує нас під час війни. «Неймовірно, але це країна, яка має свій власний аромат, зареєстрований під назвою «Запах Литви». У центрі столиці розташована незалежна мініреспубліка «Ужупіс» зі своєю власною Конституцією. Литва має 106 міст, і серед них немає жодного міста-мільйонника», – говорять організатори. Також учасників зацікавила парламентська система Литви та можливість імплементації її досвіду в Україні. Загалом парламентський урок мав вагоме освітнє значення, бо сприяв засвоєнню студентами культурно-освітніх цінностей інших культур на основі знання взаємодії всіх культур на принципах взаєморозуміння, толерантності, діалогу та плюралізму, що є засобом протистояння дискримінації, націоналізму, расизму, а отже формування полікультурної компетентності молодого фахівця.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.