Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ «ЛЕНД-ЛІЗ ТА КОЛАБОРАЦІОНІЗМ У РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ: ПРАВДА ПРОТИ ФЕЙКІВ»

У спадок від радянського минулого нам дісталась міфологізована історія, яка була написана у руслі комуністичної тоталітарної ідеології. Однак і сьогодні, у незалежній Україні ми натикаємося на різні міфи та фейки, які видають за чисту правду. У наш час за допомогою міфів нам грамотно інсталюють стереотипи і настанови суспільної моралі, сепарують або навпаки інтегрують у держави, об’єднують у цільові групи споживачів чи спонукають до акцій немирного спротиву владі. Міфи інтегруються у всі сфери нашого життя. Через універсальне некритичне залучення мас вони створюють альтернативну реальність, заміняючи при цьому існуючу. Активна взаємодія міфу з історією призвела до їх злиття та поєднання, доповнення один одного та інтеграції. Тому на сьогодні надважливо аби молодь критично мислила та вміла відрізняти історично достовірні факти від понять міфологізованої, спотвореної історії. З цією метою для членів гуртка «КЛІО» к.і.н. Панченко В.С. у співпраці із ННІ права Сумського державного університету було організовано онлайн-лекцію «Ленд-ліз та колабораціонізм у роки Другої світової війни: правда проти фейків», яку провів к.і.н., доцент А.В. Гончаренко. На заході учасники ознайомились із подіями Другої світової війни на українських землях, сутністю та значенням ленд-лізу, питанням колаборації, національним рухом опору та його роллю в історії війни. Також на прикладах студенти розібрались із технологією створення політичних міфів та їх впливом на суспільні події як у 1940-х роках, так і на сьогодні. Тому захід мав вагоме освітнє значення та сприяв формуванню критично мислячої, свідомої молоді.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.