Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ПРАВОВИЙ ЛЕКТОРІЙ «ЗАЯВКА НА ЧЛЕНСТВО В ЄС - ЩО ДАЛІ?»

24 лютого 2022 року – це не лише новий масштабніший етап українсько-російської війни, що триває століттями, а і початок європейського цивілізаційного зламу. Україна зробила свій цивілізаційний вибір на користь демократії, пройшовши нелегкий шлях, як це свого часу зробили усі європейські країни. Зараз перед нами відкрите велике вікно можливостей. Ми маємо стати повноцінним стратегічним гравцем на геополітичній арені, маємо створити дієві механізми, які дають рухатись державі вперед. А це неможливо зробити без національно-свідомої та обізнаної молоді. Зважаючи на це, викладач к.і.н. Панченко В.С. залучила студентів груп П14 і МД8 до лекції доцента кафедри міжнародного, європейського та порівняльного права ННІ Сумського державного університету Анни Славко на тему: «Заявка на членство в ЄС – що далі?». Присутні мали змогу ознайомитись із історичними етапами і передумови євроінтеграційного курсу України, сучасним станом справ та детальним аналізом правових засад подальших євроінтеграційних процесів України. Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити свої питання і у режимі вільного спілкування дізнатись відповіді на хвилюючі питання та навіть подискутувати із лектором та один з одним. Захід мав вагоме освітнє значення, спонукав присутніх до подальших роздумів та формуванню активної життєвої позиції молоді.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.