Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ІНТЕРАКТИВНИЙ МАРАФОН «ХВИЛЯ ДОБРА 2022»

У сучасних умовах робоче місце, обладнане комп’ютером, уже стало необхідністю. Інформаційні технології відкрили нові можливості для роботи і відпочинку, дали змогу багато в чому полегшити працю людини, а перспективи розвитку обчислювальної техніки сьогодні складно уявити навіть фахівцям. Суспільство наповнене і пронизане потоками інформації, які потребують своєчасної та якісної обробки. У сучасному суспільстві відбуваються процеси, що висувають нові вимоги до рівня грамотності й освіченості майбутнього фахівця - широка інформатизація, постійна зміна технічного оснащення робочих місць фахівців, конкуренція на ринку праці, потреба в перманентному підвищенні кваліфікації, безперервній освіті. Такі інформаційні навики дуже важливі і у формуванні компетентного дослідника-науковця. Тому протягом тижня (16-20 травня) члени гуртка історії державотворення «КЛІО» у повному складі (35 чол.) з ініціативи керівника к.і.н. Панченко В.С. були залучені до інтерактивного марафону здобуття інформаційних навичок «Хвиля Добра 2022». Марафон приурочений поширенню добра в підтримку України. Приводом для проведения є 15-ти річчя програми Scratch. На кожній конференції менторки ділилися з учасниками секретами програмування в середовищі Scratch. Кожне нове заняття — новий проект, який спрямований на підтримку України та українського народу. Так, приміром, 16.05 - ігровий проект «Врятуй Україну», 17.05 - анімаційний проект «Веселкова Україна», 18.05 - історико-дослідницький проект «Родинне дерево», 19.05 - Мобільний додаток «Кодуємо майбутнє», 20.05 – англомовний туристичний проект «Welcome to Ukraine». Scratch - середовище програмування, яке дозволяє молоді створювати власні анімовані та інтерактивні історії, ігри і інші витвори. Ними можна обмінюватися всередині міжнародної спільноти, яка продовжує формуватися в мережі Інтернет. Така система набагато спрощує користування програмою і дозволяє у простій і цікавій формі поширювати результати власних досліджень світовій спільноті, шукаючи однодумців і розвиваючи власні проекти. На зустрічах лектори розповідали як правильно працювати з тими чи іншими інструментами і показували процес створення власних інформаційних продуктів. Марафон спонукав його учасників розвиватись, вчитись, опановувати нове, а головне: тут вчили працювати в тому режимі і форматі, який подобається саме вам - ніяких обмежень немає, бо «коли робиш від щирого серця — стаєш епіцентром добра».


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.