Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ЕКСКУРСІЯ ДО МІСТА БЕРДИЧЕВА

Колись невеликий єврейське містечко, що знаходиться на Житомирщині, приваблює туристів не тільки з України. Розкішна архітектура, цікава історія і мальовничі пейзажі гармонійно поєднуються в єдине ціле – місто Бердичів. Прагнучи ознайомити студентів із історією та культурою Житомирщини, викладачі циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін Мосієнко О.В. та Осіпчук Д.Ю. організували для груп ТМС12, ТМС10 екскурсію до міста Бердичева. Студентів захопила на початку заходу культова архітектура міста. Чого тільки варта величний Кармелітський монастир-фортеця 1634-1642 років. Спочатку, спорудження зводилося як замок Тишкевичів. Після того, як воєвода Тишкевич врятувався з полону, він передав свій палац ордену босих кармелітів. Цей розкішний комплекс, побачивши якого просто захоплює дух. Ще одна святиня міста – Нікольський собор в стилі рококо. Був побудований на місці невеличкої дерев'яної церкви в 1908 році. Статус собору було присвоєно в 1996 році. Ще одним унікальним культовою спорудою є костел Св. Варвари 1826 року. Саме тут відомий французький письменник зв'язав себе узами зі своєю коханою, про що свідчить меморіальна табличка на фасаді будівлі. На другому етапі подорожі присутні мали змогу відвідати музейні комплекси старовинного міста - Музей Джозефа Конрада, Історичний музей, Музей єврейства Бердичева. Насамкінець всі охочі могли поблукати містом та помилуватись типовими єврейськими двориками та будиночками та ознайомитись із памятниками міста. Екскурсія була емоційно насиченою та пізнавальною.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.