Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ТРЕНІНГ «СОЦМЕРЕЖІ: РОЗВАГА, ПОТРЕБА ЧАСУ ЧИ БЕЗПЕКОВА ЗАГРОЗА?»

Вдосконалення інформаційних технологій створює умови для ефективного розвитку сучасного суспільства. Комунікаційні засоби стали невід’ємною складовою життя людей у всіх сферах діяльності. Мобільні телефони, комп’юти та інтернет, розширивши комунікаційні, просторові й часові межі, розкрили нові можливості для спілкування, освіти, праці, відпочинку й творчої самореалізції особистості.

Кількість користувачів мобільних телефонів та інтернету щодня невпинно збільшується. Більшою їхньою частиною є молодь.

Незважаючи на безумовно позитивну роль сучасних комунікаційних засобів та інтернету, існують певні ризики у використанні інформаційних технологій. Особливу небезпеку незахищений інформаційний простір приховує для дітей. Інтернет може містити інформацію агресивного чи соціально небезпечного змісту. За даними міжнародного дослідницького проєкту ESPAD, у 2019 році лише 6,7% опитаних підлітків в Україні не користувались соціальними мережам. Майже 45% підлітків проводять у соціальних мережах до 3 годин на день, а ще приблизно 50% – 4 та більше годин.

На вимогу часу і зважаючи на виклики сьогодення, головою циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін Панченко В.С. для груп П-14 і ТМС-10 було організовано тренінг «Соцмережі: розвага, потреба часу чи без пекова загроза?». Після мотиваційного відео та короткої статистичної довідки слово було надано запрошеним фахівцям - представникам Обласної бібліотеки для дітей. Людмила Михальчук провела захоплюючий і цікавий тренінг для присутніх, в ході якого студенти усвідомили користь та небезпеку Інтернету, навчилися безпечно діяти та ознайомились із службами та ресурсами, які можна використовувати для консультацій та захисту своїх прав у разі їх порушення кіберзлочинцями і зловмисниками.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.