Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВІРТУАЛЬНА ПОДОРОЖ РЕНЕСАНСНОЮ ЄВРОПОЮ

У часи карантинних обмежень вагомим навчальним засобом при вивченні культурології можуть стати віртуальні подорожі, особливо якщо це стосується засвоєння особливостей минулих епох. Під час подібних мандрівок студент-турист стає частиною мистецького гіпертексту, занурюється в культурний простір Епохи. Використання віртуальних подорожей в процесі культурологічної підготовки майбутніх фахівців забезпечує не лише високий рівень вивчення дисципліни. Така «туристична подорож» більш комфортна та безпечна, оскільки вона здійснюється у межах камерального простору.

У рамках тижня гуманітарних та природничих дисциплін викладачем Панченко В.С. було проведено інтерактивне заняття "Віртуальна подорож до Ренесансної Європи" із групами ВХП-13 та П-13. У ході заняття студенти відвідали театральну Верону, карнавальну Венецію, архітектурний Рим, морську Геную, живописну Флоренцію. Активно засвоюючи знання, присутні вчились критично оцінювати себе через заповнення графіку-сітки Колесо балансу, мали змогу розгадати кросворди, скласти історичні пазли, зібрати за підказками мистецьку карту Риму та дізнатись цікаві факти про архітектурні пам’ятки Вічного міста, відчути себе на місці ренесансних живописців і розписати фрески, виготовити власноруч карнавальну маску, послухати автентичну музику та багато іншого. Все це було весело і цікаво, в атмосфері змагання, творчої співпраці і дружньої підтримки, а тому мало вагоме освітнє і виховне значення.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.