Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


Відкрите бінарне заняття

25 листопада 2020 р. викладачами суспільних дисциплін Кондратюк С.В. та Панченко В.С. було проведено бінарне відкрите заняття з історії та культурології «Воєнне повсякдення: люди та долі». Студенти групи ТО-6 працювали на чотирьох імпровізованих зупинках – 1) Початок війни та зміни у соціальному житті, 2) Жінки і діти на війні, 3) Робота та дозвілля на війні; 4) Побут та харчування у 1939-1945 рр. При чому, акцент був зроблений на розвиток дослідницьких, аналітичних та комунікативних вмінь – присутні працювали із різними типами документів (свідченнями очевидців, витягами із монографій та фахових публікацій, агітаційними плакатами, картинами, уривками із літературних творів), робили власні висновки та готували альбом дидактичних матеріалів. Кожен студент мав змогу спробувати себе у ролі журналіста, пропагандиста, ілюстратора та науковця. З метою підведення підсумків та узагальнення роботи, викладачі запропонували вирішити проблемне питання, пов’язане із історичною пам’яттю про війну. Також на занятті були присутні члени гуртка «КЛІО» (кер. Панченко В.С.), які консультували здобувачів освітніх послуг, виправляли помилки, а також оцінювали їх діяльність. Для більшого заглиблення у навчальний матеріал були використані фрагменти документального фільму «Події нацистсько-радянської війни у м. Житомир», знятого гуртківцями. Заняття пройшло у динамічному режимі та в атмосфері дружньої співпраці, а тому мало вагоме освітньо-виховне значення і сприяло поглибленню знань із дисципліни, плідній підготовці до ЗНО.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.